Traditie: De donderdag voor de Nationale Veteranendag: de jaarlijkse herdenking op de NVBL

juni 27, 2024 10:35 pm Gepubliceerd door

Het is nu al een traditie: het herdenken van hen die hun laatste rustplaats op de veteranenbegraafplaats hebben gevonden. Dit herdenken vindt altijd plaats op de donderdag voor de Nationale Veteranendag. En dit jaar met maar liefst een dikke 70 nabestaanden. Met een persoonlijk ontvangst door de NVBL-bestuurders Jaap Hetebrij en Genmaj. b.d. Nico Geerts, daarna een kort woord op het plein tussen begraafplaats en strooiveld, de Last Post en dus één minuut stilte. Vervolgens werd door alle aanwezigen een anjer bij de graven en op het strooiveld gelegd. Na afloop was er een vertrouwd samenzijn met koffie en thee in de aula/het herdenkings- en educatiecentrum. Het was wederom een memorabele avond.

Gecategoriseerd in :

Dit bericht is geschreven door jasper