Bezoek tentoonstelling

Oog in oog

In de tentoonstelling in het herdenkings- en educatiecentrum maakt u aan de hand van een interactieve wereldkaart kennis met veteranen die uit eigen hand vertellen over hun ervaringen in oorlogsgebied. De verhalen geven een overzicht van de vele internationale (vredes)missies die tot op de dag van vandaag duren. Een introductiefilm biedt perspectief op oorlog en vrede toen en nu.

U maakt ook kennis met zes nabestaanden van oorlogsslachtoffers. U staat oog in oog met nabestaanden van Anton de Kom (verzetsstrijder), Ben Buunk (Engelandvaarder), Philip Schwarz (Joods vervolgingsslachtoffer), Anda Kerkhoven (verzetsstrijder), Raviv van Renssen (militair gesneuveld in Srebrenica) en Timo Smeehuijzen (militair omgekomen in Afghanistan). Zij vertellen over hun verloren dierbare en zijn of haar leven.

Het herdenkings- en educatiecentrum is op woensdag tot en met zondag van 10.00 tot 16.00 uur geopend. Tijdens een afscheidsceremonie zijn de tentoonstellingsruimtes niet toegankelijk.

Meer informatie? Kijk dan op oorlogsgravenstichting.nl

CORONA-MAATREGELEN

In verband met de aangescherpte coronamaatregelen zijn wij verplicht om vanaf 6 november 2021 te controleren op het Corona-toegangsbewijs bij de ingang van de Aula / het Herdenkings- en Educatiecentrum. Wij vragen daarom om de QR-code te tonen op uw CoronaCheck-app of door middel van een uitgeprinte versie. 

MONDKAPJE VERPLICHT

Tijdens het bezoek aan de tentoonstelling dient u een mondkapje te dragen.