Een indrukwekkende herdenking

juni 23, 2023 1:16 pm Gepubliceerd door

Op donderdagavond 22 juni jl. vond op de Nationale Veteranenbegraafplaats Loenen een bijzondere bijeenkomst plaats. Voor het eerst werden door een grote groep nabestaanden, leden van de Vrijwilligersvereniging NVBL en OGS te Loenen en leden van het bestuur van de NVBL de veteranen en hun partners herdacht die op de NVBL hun laatste rustplaats hebben gekregen.

Het gezelschap werd bij aankomst door Pierrette Gaasbeek en Fred Sotthewes, beiden bestuurslid van de NVBL, persoonlijk welkom geheten. Vice-voorzitter Fred Sotthewes sprak in de aula een warm welkomstwoord en benadrukte onder andere het belang van de Veteranenbegraafplaats. Vervolgens werd het signaal Taptoe beluisterd en een minuut stilte in acht genomen. Na het signaal Voorwaarts kregen de aanwezigen een witte anjer uitgereikt met het verzoek deze bij het graf van hun dierbare(n) of op het strooiveld te leggen. Vervolgens werden door de aanwezige bestuursleden en vrijwilligers anjers gelegd bij die graven die op deze avond niet door nabestaanden werden bezocht. De anjers waren gedoneerd door een gulle gever, een prachtig gebaar.

Tijdens de anjerceremonie regende het zachtjes, maar onder de door de organisatie beschikbaar gestelde paraplu’s bleef niet alleen eenieder droog, het leverde ook een bijzonder sereen beeld op.  

Tijdens de bijeenkomst werd het gezelschap geïnformeerd dat de herdenkingsdagen op de NVBL jaarlijks zullen plaatsvinden en wel op de donderdag voorafgaand op de Nationale Veteranendag.  

Gecategoriseerd in :

Dit bericht is geschreven door boubeek