Stichting Nationale Veteranenbegraafplaats Loenen formeel opgericht

december 3, 2017 8:55 am Gepubliceerd door

Op vrijdag 24 november 2017 is in Apeldoorn ten overstaan van notaris mr Haije Bonga van notariskantoor Wille de Stichting Nationale Veteranenbegraafplaats formeel opgericht.

Oprichters van de stichting zijn mr Robert Croll, voorzitter raad van bestuur vfonds, en Seger baron van Voorst tot Voorst, de voorzitter van de Stichting Nationale Veteranenbegraafplaats Loenen.

Het bestuur van de stichting bestaat uit:

  • S.E. baron van Voorst tot Voorst, voorzitter (en in het dagelijks leven directeur bestuurder van Nationaal Park De Hoge Veluwe)
  • Genmaj. G.F. Sotthewes, vice-voorzitter, (in het dagelijks leven coördinerend projectmanager Defensie)
  • Genmaj. N.Geerts, secretaris, (in het dagelijks leven commandant Nederlandse Defensie Academie)
  • Drs J. Hetebrij RA, penningmeester (in het dagelijks leven partner bij EY)
  • Mevr. Mr. P.B Gaasbeek, lid (in het dagelijks leven jurist bij Gaasbeek legal)

Met de oprichting van de stichting is een belangrijke stap gezet op weg naar realisatie van de Nationale Veteranenbegraafplaats Loenen. De financiering van het project op het moment van de oprichting van de Stichting Veteranenbegraafplaats Loenen zo ver rond, mede dankzij een aanzienlijke bijdrage van het vfonds (2.5 mio), alsmede van een aantal overheden (defensie, VWS, BZK, BUZA), provincie Gelderland, gemeente Apeldoorn en een aantal particuliere fondsen en bedrijven), dat gestart kan worden met selecteren van:

  1. een landschapsarchitect voor de veteranenbegraafplaats (welke niet alleen graven zal omvatten maar ook urnengraven, een urnenmuur en een strooiveld)
  2. een architect voor het educatieve informatie- en herinneringscentrum dat tevens dienst gaat doen als uitvaartaula

In de planning wordt er nu vanuit gegaan dat begin 2018 landschapsarchitect en architect voor het gebouw aangezocht zullen worden.

Oplevering van begraafplaats en gebouw is voorzien eind 2019/begin 2020. Hierna kunnen de eerste begrafenissen en uitvaarten plaatsvinden.

Er is inmiddels al een aantal overleden veteranen waarvan de nabestaanden hebben te kennen gegeven de urn met de as van hun dierbare graag  op Loenen een plek te willen geven.

Gecategoriseerd in :

Dit bericht is geschreven door boubeek